Investeren in toegankelijkheid is investeren in de toekomst
Startpagina » Nieuws » Europees project Lous

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

Europees project Lous

Naar aanleiding van het eerste Nationale Congres voor Toegankelijk Toerisme, waarvan Lous? in april 2007 de gastheer was, ontsprong het idee om Lous? als eerste toegankelijke toeristische bestemming in Portugal verder uit te ontwikkelen en te promoten. Gelegen in de centraal Portugal, had Lous? hiervoor met haar ongerepte schoonheid van het berglandschap Serra da Lous? ?n met haar jarenlange geschiedenis in het zorgtoerisme de ideale troeven in hand.

Het project ‘Destino de Turismo Acessivo' werd gelanceerd met de steun van nationale en EU-financiering. In het licht van het project  bracht de burgemeester van de stad Lousã samen met enkele medewerkers in 2008 een studiebezoek aan het Toegankelijkheidsbureau om zo  inspiratie op te doen in Limburg en Vlaams-Brabant.  Tevens vormde dit studiebezoek de basis voor de uitwerking van een gezamenlijk Europees project.

Het Toegankelijkheidsbureau begeleidde Lousã bij de ontwikkeling tot een toegankelijk toeristische bestemming als pilootproject voor Portugal en Europa. Daarnaast werd een  certificatiesysteem en bijhorende instrumenten op maat van Lousã te ontwikkeld.
Tijdens verschillende bezoeken werd het certificatiesysteem verder uitgewerkt en werd het Portugese team opgeleid om hen vertrouwd  te maken met de screeningsmethodiek en het certificatiesysteem. In juli 2011 werd het project gefinaliseerd en tijdens het festival ‘Artes para Todos' werd het project in Portugal voorgesteld aan het grote publiek.

Meer informatie over dit project vindt u terug in volgende bijlage.(PDF 249 KB) of via volgende site

Nieuwsoverzicht