Investeren in toegankelijkheid is investeren in de toekomst
Startpagina » Nieuws » Minister Pascal Smet controleert samen met Toegankelijkheidsadviseurs van het Toegankelijkheidsbureau culturele instellingen te Brussel.

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

Minister Pascal Smet controleert samen met Toegankelijkheidsadviseurs van het Toegankelijkheidsbureau culturele instellingen te Brussel.

In opdracht van Lasso werden vorig jaar de Vlaamse Gemeenschapscentra in Brussel doorgelicht op vlak van toegankelijkheid. Dit jaar worden de cultuurhuizen (o.a. De Munt, KVS, AB, de Beursschouwburg, ?) onder de loep genomen.

De resultaten van de doorlichtingen worden opgenomen in de databank Toegankelijk Vlaanderen, zodat bezoekers kunnen opzoeken of ze de centra gemakkelijk kunnen betreden. De resultaten worden uiteraard ook teruggekoppeld met de eigenaars. Aan de hand van een actieplan kunnen ze aanpassingen uitvoeren om zo de toegankelijk van hun accommodatie te verhogen.

Vlaams minister van Brussel en van Gelijke Kansen Pascal Smet kwam op 17 juni een kijkje nemen tijdens de doorlichting van de Bozar. Hoe dat bezoek verliep, kan je zien in het bijhorende filmpje makkelijk toegankelijk of niet.

http://www.brusselnieuws.be/artikels/cultuur/smet-controleert-toegankelijkheid-culturele-instellingen

Nieuwsoverzicht