Investeren in toegankelijkheid is investeren in de toekomst
Startpagina » Advies en begeleiding » Wonen » Samenwerking stad Bree

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

Samenwerking stad Bree

Samenwerking OCMW Bree en het Toegankelijkheidsbureau rond individueel advies woningaanpassing voor personen met een beperking

Als gevolg van een langdurige ziekte of een handicap kan het soms nodig zijn in of rond het huis één of meerdere aanpassingen te doen. Zonder deze veranderingen dringt een verhuis zich op of wordt het thuis wonen en de thuiszorg door diensten moeilijk. Dit kan o.a. te maken hebben met de aanwezigheid van drempels of trappen, met het ontbreken van aangepast sanitair of met een onaangepaste inrichting van het huis.

Een woningadvies op maat is nodig om de knelpunten in de woning te detecteren en een adequate oplossing te formuleren.

Om dit advies op maat voor de inwoners van Bree mogelijk te maken heeft het OCMW van Bree een samenwerking afgesloten met het Toegankelijkheidsbureau. Een individueel advies woningaanpassing geeft een antwoord op alle vragen over het aanpassen van de woning, hulpmiddelen, financiële tussenkomsten, ...

Hoe werkt het ?

Je kan op meerdere manieren een advies aanvragen ; ofwel door rechtstreeks contact op te nemen met het Toegankelijkheidsbureau ofwel door je vraag te richten aan het OCMW of de sociale dienst van de gemeente. In beide gevallen zal nagegaan worden of je in aanmerking komt voor de ‘gratis' vorm van dienstverlening, waarbij uitgegaan wordt van een aantal voorwaarden.

Aan de hand van een huisbezoek worden de knelpunten in de woning onderzocht, waarna er een technisch advies gegeven wordt over de woningaanpassing. Er wordt tevens info gegeven over premies die verkregen kunnen worden om de woning aan te passen.

Gratis

Een totaal advies woningaanpassing, inclusief het huisbezoek en de rapportage, kost 87 € (incl. BTW). Dankzij de samenwerkingsovereenkomst tussen het OCMW van Bree en het Toegankelijkheidsbureau wordt de advieskost terugbetaald aan de inwoner van Bree na voorlegging van de betaalde factuur. De adviesverlening aan elke inwoner van Bree met een beperking is bijgevolg gratis.

Contactgegevens Toegankelijkheidsbureau
Belgiëplein 1
3510 Kermt-Hasselt
www.toegankelijkheidsbureau.be
tel. 011 - 87 41 38

Contactpersoon :
Lieve Houbrechts
lieve.houbrechts-at-toegankelijkheidsbureau.be