Investeren in toegankelijkheid is investeren in de toekomst
Startpagina » Advies en begeleiding » Wonen » Samenwerking stad Hasselt

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

Samenwerking stad Hasselt


GRATIS Individueel Advies Woningaanpassing voor 55 plussers en personen met een handicap woonachtig te Hasselt

Je wenst je woning aan te passen aan de specifieke behoeften van een inwonende oudere of een gehandicapt gezinslid; dan kan je bij het Toegankelijkheidsbureau terecht voor een individueel advies woningaanpassing. Hier krijg je een antwoord op al je vragen over het aanpassen van je woning, hulpmiddelen, financiële tussenkomsten, ...

De adviseur woningaanpassing van het Toegankelijkheidsbureau geeft informatie en advies over hoe de woning het best kan aangepast worden aan de specifieke, veranderende noden van de bewoners.

Voor een informatievraag of een individueel advies neem je best telefonisch contact op met het Toegankelijkheidsbureau. Indien de vraag niet telefonisch kan opgelost worden, kan je een afspraak maken voor een individueel advies.

Een individueel advies omvat een technisch en een financieel verslag.

In een eerste gesprek wordt uitvoerig ingegaan op de huidige situatie, welke knelpunten er zijn in de woning en welke stappen men moet ondernemen.

Daarna komt de adviseur woningaanpassing op huisbezoek om de plaatselijke situatie te onderzoeken. Indien het gaat om een nieuwbouwwoning of een grote verbouwing wordt ook overleg gepleegd met de architect van de betrokkene. Op basis van deze bespreking wordt dan een advies op maat uitgewerkt.

Het technisch advies omvat een plan met richtlijnen en maten voor de woningaanpassing (eventueel op korte en lange termijn) geïllustreerd met planschetsen en foto's. Indien nodig aangevuld met een advies over de nodige hulpmiddelen in het kader van de woningaanpassing.

Het financieel verslag bevat informatie over mogelijke premies en tussenkomsten waarop je al dan niet kan rekenen.


GRATIS Individueel Advies Aanpasbaar bouwen
= Bouwen voor het leven
= Bouwen voor de toekomst

De Stad Hasselt biedt zijn inwoners de mogelijkheid om een ‘gratis'
advies aanpasbaar bouwen aan te vragen.

Aanpasbaar bouwen is het bouwen van een woning die van meet af aan voor iedereen beter bruikbaar is. Bovendien kan ze op een relatief eenvoudige en goedkope wijze aangepast worden indien daar om één of andere reden behoefte toe ontstaat.

Aanpasbaar bouwen hoeft niet veel meer te kosten, het vergt alleen een doordacht en flexibel ontwerp dat ook aandacht schenkt aan de kleinste details. Kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en comfort staan voorop.

De voordelen van aanpasbaar bouwen zijn duidelijk:


WAAR KUNNEN INWONERS VAN HASSELT TERECHT VOOR INFO ?

Administratief Centrum Dr. Willems
Dienst Bouwvergunningen
Dr. Willemstraat 34
3500 Hasselt
Tel. 011 - 23 93 00

Stad Hasselt
Afdeling Welzijn
Dienst Toegankelijkheid
Tel. 011 - 23 93 28
Heidi.christiaens-at-hasselt.be

Toegankelijkheidsbureau vzw
Belgiëplein 1
3510 Kermt-Hasselt
Tel. 011 - 87 41 38
www.toegankelijkheidsbureau.be
lieve.houbrechts-at-toegankelijkheidsbureau.be