Investeren in toegankelijkheid is investeren in de toekomst
Startpagina » Advies en begeleiding » Wonen » Samenwerking stad Meeuwen-Gruitrode

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

Samenwerking stad Meeuwen-Gruitrode

Uw leven verandert voortdurend. En uw woning ?

De meeste ouderen wensen zolang mogelijk zelfstandig te blijven wonen en dit in hun eigen woning. Veiligheid en comfort zijn hierbij belangrijke voorwaarden. In de praktijk kunnen kleine of grote problemen opduiken. We denken hierbij aan moeilijkheden bij het traplopen, een bad nemen, naar toilet gaan, .... Veel van deze problemen kunnen vaak met eenvoudige middelen aangepast worden. Stel daarom niet langer uit om er iets aan te doen! Immers een goed aangepaste woning vermindert het risico op vallen en zorgt ervoor dat je minder hulp nodig hebt van anderen.

Voor personen met een handicap is het vaak nodig dat er in of rond het huis één of meerdere aanpassingen gedaan worden. Zonder deze veranderingen dringt een verhuis zich op of wordt het thuis wonen en de thuiszorg door diensten moeilijk.

In beide gevallen is een woningadvies op maat nodig om de knelpunten in of rond de woning te detecteren en een adequate oplossing te formuleren.

Om dit advies op maat van de inwoners van Meeuwen-Gruitrode mogelijk te maken heeft het Gemeentebestuur een samenwerking afgesloten met het Toegankelijkheidsbureau. Een individueel advies woningaanpassing geeft een antwoord op vragen over het aanpassen van de woning, hulpmiddelen, financiële tussenkomsten, ...

Hoe werkt het ?

Je kan op meerdere manieren een advies aanvragen ; ofwel door rechtstreeks contact op te nemen met het Toegankelijkheidsbureau ofwel door je vraag te richten aan de sociale dienst van de gemeente.

Aan de hand van een huisbezoek door de adviseur van het Toegankelijkheidsbureau worden de knelpunten in de woning onderzocht, waarna er een technisch advies gegeven wordt over de woningaanpassing. Er wordt tevens info gegeven over premies die verkregen kunnen worden om de woning aan te passen.

Wat kost het ?

Een totaal advies woningaanpassing, inclusief het huisbezoek en de rapportage, kost normaal 87 €. Dankzij de samenwerkingsovereenkomst tussen het gemeentebestuur van Meeuwen-Gruitrode en het Toegankelijkheidsbureau wordt de advieskost betaald door het gemeentebestuur van Meeuwen-Gruitrode. De adviesverlening is bijgevolg GRATIS.

Wenst u meer informatie over een individueel advies woningaanpassing, contacteer :

Toegankelijkheidsbureau
Belgiëplein 1
3510 Kermt-Hasselt
www.toegankelijkheidsbureau.be
tel. 011 - 87 41 38
Contactpersoon :
Lieve Houbrechts
lieve.houbrechts-at-toegankelijkheidsbureau.be