Investeren in toegankelijkheid is investeren in de toekomst
Startpagina » Nieuws » Eindcongres Grenzeloos Toegankelijk

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

Eindcongres Grenzeloos Toegankelijk

Het project Grenzeloos Toegankelijk wil inspelen op de behoeften van personen met een beperking om gebruik te maken van een meer toegankelijk recreatief aanbod.

Onderzoek wijst immers uit dat maar liefst 50 miljoen Europeanen moeilijk terecht kunnen binnen het toeristisch/recreatieve aanbod ten gevolge van de ontoegankelijkheid van de accommodaties. Dit aandeel (12% van de bevolking) zal de komende jaren nog aanzienlijk stijgen als gevolg van de toenemende vergrijzing. Door hierop in te spelen kan de toeristische/recreatieve sector een belangrijk doelpubliek bereiken. Ook gezinnen met een gehandicapt kind en ouderen zijn vaak vragende partij voor een meer toegankelijk recreatief aanbod.

Genoeg redenen om met een aantal Vlaamse en Nederlandse partners de hoofden bij elkaar te steken. Onder de projectleiding van de provincie Vlaams-Brabant (VL) en in samenwerking met de projectpartners Stichting Zet (NL), Toegankelijkheidsbureau (VL), Stad Zoutleeuw (VL) en Staatsbosbeheer - regio Zuid (NL) werd het project ‘Grenzeloos Toegankelijkheid' uitgevoerd.

Op 9 mei 2012 werd het project afgesloten. Onder grote belangstelling werd tijdens het eindcongres de resultaten van het project aan het grote publiek voorgesteld.

De resultaten kan u terugvinden in het eindrapport

Nieuwsoverzicht