Investeren in toegankelijkheid is investeren in de toekomst
Startpagina » Nieuws » Mind the Gap !

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

Mind the Gap !

Van 1 tot 12 oktober werkten personen met een handicap in opdracht van het Toegankelijkheidsbureau in verschillende Limburgse scholen rond de thema?s ?Een kwestie van Toegankelijkheid? en ?Communicatie is Grenzeloos?. De scholen konden kiezen tussen een interessante toelichting met discussiemomenten (voor groepen tot 30 personen) of een interactief bordspel (voor groepen tot 10 personen).

In de Londense metro hoor je voortdurend de uitspraak ‘Mind the gap', waarmee men reizigers wil wijzen op de kloof tussen het metrostel en het perron. Het project van het Toegankelijkheidsbureau leidt personen met een handicap op om vormingen te geven over handicapgerelateerde thema's in het secundair onderwijs in limburg. ‘Mind the gap' is een voor de hand liggende titel omdat het project de aandacht wil vestigen op de specifieke hindernissen die personen met een beperking dagelijks tegenkomen, om van daaruit de problematiek open te trekken naar ‘toegankelijkheid voor iedereen'.

Tijdens de opleiding die de deelnemers volgden, werden hun inhoudelijke, pedagogische en didactische vaardigheden verder aangescherpt. Onder begeleiding werkten ze twee thema's uit (toegankelijkheid en communicatie) en dit zowel in een presentatievorm als in spelvorm, waarbij interactie en ervaring de sleutelwoorden vormen. Beide methodieken worden ondersteund door professioneel didactisch materiaal en een handleiding voor de betrokken leerkrachten, met een beknopt inhoudelijk overzicht, een voortraject en naverwerkingstips.

krantenartikel spel laat scholieren nadenken over handicaps

Klik op het artikel voor het volledig overzicht

Nieuwsoverzicht