Investeren in toegankelijkheid is investeren in de toekomst
Startpagina » Nieuws » Nieuwe roman Ivo Konings: "De Val"

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

Nieuwe roman Ivo Konings: "De Val"

De nieuwe roman van Ivo Konings kreeg als titel "De Val". Vanuit zijn eigen ervaring schreef de auteur een verhaal over de moeilijkheden die men ervaart bij de revalidatie, het vallen, opstaan en weer doorgaan en het onbegrip waarop men kan stoten.

Diverse thema’s zoals euthanasie, pedofilie, verlatingsangst, maar ook liefde en inlevingsvermogen komen aan bod. Ook de toegankelijkheid van onze samenleving , dit zowel fysiek als op vlak van aanvaarding en psychologische drempels, komt prominent naar voor.

Ivo Konings is naast beeldhouwer, schilder, columnist, politicus, leraar en choreograaf ook lid van de Raad van Bestuur van het Toegankelijkheidsbureau vzw en lid van de Algemene Vergadering van Enter vzw. In die hoedanigheid vecht hij als rolstoelgebruiker voor een toegankelijke maatschappij voor iedereen.

Cover De val Ivo Konings

 Interview op L1 Radio

Op zondag 21 juli zond L1 Radio tijdens het programma Stemmingmakers een interview uit met Ivo Konings. Fons Geraets sprak met Konings over zijn leven in een rolstoel, zijn dominante vader (gevangenisdirecteur), de grote invloed van de jaren 60, vrouwen en zijn dwarse geest. Ook komt Mieke Broeders, directeur van het Toegankelijkheidsbureau vzw, aan het woord. Zij noemt Konings een 'zachte rebel'.

Je kan het interview integraal herbeluisteren op de website van L1.

Nieuwsoverzicht