Investeren in toegankelijkheid is investeren in de toekomst
Startpagina » Nieuws » 'Week van universal design - 22 t/m 29 maart 2013'

Voer a.u.b. een woord in om te zoeken.

'Week van universal design - 22 t/m 29 maart 2013'

Universal Design streeft naar aantrekkelijke ontwerpen die voor iedereen toegankelijk en bruikbaar zijn. Concreet betekent dit dat bij aanvang van elk ontwerpproces 1 vraag centraal staat: Hoe kan een gebouw, een publieke ruimte of een product, een grafische boodschap, een website, ... zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn voor een zo groot mogelijke diversiteit van gebruikers ? Universal Design biedt een eigentijds en beloftevol antwoord op de maatschappelijke eisen omtrent toegankelijkheid.

afbeelding week van universal design

 

Om het belang van Universal Design of ‘ontwerpen voor iedereen’ te onderstrepen, organiseren Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet, Gelijke Kansen in Vlaanderen en Enter vzw van 22 tot en met 29 maart voor de tweede maal een 'Vlaamse Week voor Universal Design'. Een hele week lang vinden tal van interessante activiteiten plaats die toegankelijkheid en Universal Design in de kijker zetten.

Een overzicht hiervan vindt U op de website van gelijke kansen.

Opening UD Woonlabo

Op vrijdag 22 maart zal het UD Woonlabo, 'het Vlaamse demo-huis voor toegankelijkheid en levenslang leefbaar wonen voor iedereen' officieel worden geopend in aanwezigheid van de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, de gedeputeerde voor Welzijnsbeleid, Wonen en Huisvesting van de provincie Limburg en de burgemeester van Hasselt.

Wie dacht dat levenslang wonen een onbereikbaar was, kan vanaf 23 maart een kijkje komen nemen in het UD Woonlabo te Hasselt. Het Woonlabo omvat twee eigentijdse meegroeiwoningen die gebruik maken van de principes van "Universal Design" of "ontwerpen voor iedereen en voor altijd". Voor het project UD Woonlabo slaan de Provinciale Hogeschool Limburg en het Toegankelijkheidbureau de handen in elkaar. Het project bestaat uit een demonstratiewoning, een adviescentrum, een onderzoekscentrum en een vormingscentrum. De demonstratiewoning toont in twee meegroeiwoningen welke aanpassingen en hulpmiddelen mogelijk zijn om te blijven wonen in je eigen woning.

Hiervoor moet de woning meegroeien, mee-evolueren met de veranderende noden van de bewoners.

'UD Woonlabo, comfortabel wonen voor nu, voor later, voor iedereen'.

Lees meer op www.woonlabo.be of bekijk het filmpje op TVL.

 

 

Nieuwsoverzicht